OVER PSYCHOSYNTHESE


Praktische en positieve psychologie


Psychosynthese is een praktische en positieve psychologie, die de mens in zijn wezen benadert. Meer dan je zorgen of wisselende stemmingen is er een stille onveranderlijke plek in je innerlijk, ‘het zelf’: een liefdevol en krachtig centrum.

Psychosynthese werkt met de vragen en problemen die mensen ervaren, maar besteedt tegelijk ook veel aandacht aan de ontwikkeling van dit rustgevende ‘zelf’ in de mens. Sturing van je leven vanuit dit centrum bevordert je liefde en wil. Er groeit meer evenwicht en je bent beter in staat te kiezen wat bij je past.

Psychosynthese is een spirituele weg van bewustwording, stilstaan bij jezelf en de volheid van je hart. Het is de weg naar binnen en zorgdragen voor de verschillende lagen en ‘ikken’ die in een mens aanwezig zijn. Ze zijn in jou aanwezig en je brengt ze aan het licht. 'Hogere' kwaliteiten zoals creativiteit, mededogen en wijsheid worden een scheppende kracht in de werkelijkheid van je leven. Het verrijkt je relaties en ontmoetingen met anderen: een zin-vol leven.
Naar Facebook pagina Naar LinkedIn pagina
centrum psychosynthese logo mindfulness

www.psychosyntheseholland.nl