MindfulKids


Titel: Basistraining Mindfulness - MindfulKids
Data: In overleg
Tijden: 15.30 - 16.30 uur
Locatie: Schapenzandweg 12, Diepenveen
Investering: 300 euro
Trainer: Veroni Nij Bijvank
Groepsgrootte: Individueel of in groepjes van max. 6
deelnemers.
Cursusmateriaal: Werkboekje voor thuis voor kind en ouder.


De 8 weekse basistraining Mindfulness voor kinderen.


Merk je als opvoeder dat je kind niet lekker in zijn vel zit? Kan je kind zelf niet goed aangeven wat er gaande is? Zie je bijv. veel onrust bij je kind, is hij/zij er niet met de aandacht bij of kun je niet tot hem/haar doordringen? Heeft je kind plotseling heftige emoties die hij/zij moeilijk beheersen kan? Is er misschien veel stress in het gezin of in de klas?

Zie je dat je kind zijn/haar aandacht voortdurend richt op zijn/haar omgeving en nauwelijks tevreden kan zijn met zichzelf?

Een weg om op je eigen positieve manier te kunnen groeien is MindfulKids. Speciaal ontwikkelt voor je kind. In deze training leert je kind op een speelse manier hoe hij/zij meer met zijn/haar aandacht bij zichzelf kan zijn. Daardoor voelt hij/zij meer zijn/haar grenzen en mogelijkheden. Door verschillende spel- en stilteoefeningen, gaat het kind merken dat hij naast onzekerheid of angst ook rust, concentratie, voldoening, vertrouwen en begrip voor zichzelf heeft. Het kind gaat ervaren dat hij/zij kan kiezen waar hij/zij de aandacht op richt.

De training duurt acht weken. Elke week komt je kind voor een sessie van een half uur tot een uur bij mij in de praktijk. Voor kinderen van 4 tot 7 jaar heb ik een apart spelprogramma. Dan kom je als ouder elke sessie samen met je kind. Vanaf 8 jaar kan je kind zelfstandig aan de sessies deelnemen. Het is belangrijk dat je als ouder samen met je kind dagelijks thuis oefent uit het werkboekje. Dat hoeft maar 10 minuten te zijn. Zo legt je kind een positieve gewoonte aan waar hij/zij de rest van zijn/haar leven baat bij heeft.

Het accent ligt in deze training op:

- Inzicht krijgen en ervaringen delen over bijv. wat is
   aandacht? Hoe ben je gewend die te krijgen en te geven?    Wat bereik je als je aandachtig bent?
- Dramaspelletjes, eenvoudige yogaoefeningen, stilte-
   aandachtoefeningen.
- D.m.v. bovenstaande oefeningen ervaren van je lichaam,
   gedachten en gevoelens/emoties.
- Bewust worden van hoe je eigenlijk altijd gewend bent om
   te reageren. Beseffen dat je een eigen keuze hebt hoe je
   wilt reageren. (Voor kleuters wordt dit vnl. in spelvorm
   ontwikkeld, bij oudere kinderen k in gesprek).
- Het ervaren van je eigen rust, tevredenheid, je
   mogelijkheden en grenzen, en vertrouwen.


Ik verzorg trainingen op maat voor de leerkracht en zijn/haar klas. Daarbij reik ik handvatten aan voor bewustwording en om de aandacht te trainen aan de leerkracht en de leerling.
mindfulness kinderen
agenda

Workshop: Spelmiddag mindfull kids, colorful kids
van 14.30 tot 16.30uur

Zie ook:
 www.mindfulnesscentrumdeventer.nuNaar Facebook pagina Naar LinkedIn pagina

mindfulness kinderen onderwijs logo

'Door de gesprekken met Veroni hebben wij als ouders geleerd om een duidelijkere grens te trekken in hoeverre we meegaan met de irrele angsten van onze dochter. Daar hebben we zelf wat aan en daar heeft onze dochter wat aan. Onze dochter heeft handvatten gekregen wat ze kan doen als ze met angsten te maken heeft. Door te mediteren, door de aandacht te leggen op haar lichaam. En ze weet nu dat angsten bij het leven horen en dat het niet erg is om angsten te hebben.'